Vic Żywotność: carduri prezent

649

Accentul în activitatea lor se axează pe compararea mutațiilor semnificative care au contribuit la instituția „forma de viață „

În lumina aprinsă a secolului XXI, sociologul Britanic Nikolai Rose1 prezintă o invitație de a reflecta asupra faptului că disputele sunt garantate odată cu sosirea erei ” oportunități medicale, odată cu apariția noilor tehnologii, în același timp uimitoare și deranjante. Din cartografie cadou, Rose începe o analiză aprofundată a proceselor istorice și atracții culturale care alcătuiesc și stabilite în script-ul, dezvoltarea biotehnologiei, descoperirea fluxuri și schimbări care reprezintă mecanismele de management inovatoare, viața, oamenii și corpurile lor. Politica de carte ca viața în sine: Biomedicina, puterea și subiectivitatea în secolul XXI2 este o colecție de eseuri publicate anterior de autor și interlocutorii săi, ca urmare a simpozioanelor și seminarelor desfășurate de la sfârșitul anilor 1990. Potrivit lui Rose, lucrarea constă în Noțiunile de „distilate”, fructele dialogului cu cercetătorii din domeniul științelor biologice și al științelor vieții, cum ar fi Carlos New, Paul Rabinow și Sarah Franklin.

Din studiul amplu, Exemple de progrese în domeniul geneticii, tehnologiei reproducerii, terapiei celulare, psihofarmacologiei, alte discipline și metode care alcătuiesc noua piață a consumului de sănătate, Rosa dezvăluie stabilirea unei noi etice „somatice”. Un astfel de concept se leagă de vedere al managementului riscului, boli și îmbătrânire, îmbunătățirea corpului, longevitate și vitalitate, extind capacitățile de gestionare a omului despre sine, în mod activ modelează cursul vieții, prin acte de selecție infuzat speranță.

Rose introduce text cu relativização punctul său de vedere. În primul rând

El susține că acest lucru se află, în timp ce locuitorul grupului „statelor democratice liberale este în plus primul din lume”.3 în același timp, autorul se pune în locul unui mediator, fără a merge pentru a proteja speculațiile cu privire la viitor, nici să ia o privire pesimistă pur critică. Accentul în activitatea lor se axează pe compararea mutațiilor semnificative care au contribuit la instituția „forma de viață ” a celor noi”, 4 și a pus pentru formarea unei noi practici politice „Politica ” vitală” sau „politica” vieții în sine”.

Sub influența cercetării Fuco, Rose avansează spre cercetarea regimurilor individuale biopolítica în zilele noastre. După trecerea puterii suverane pentru putere, disciplina axat pe reglementarea de la persoane fizice și de la corpul social (FUCO, 1988), apar noi strategii de gestionare a vieții, fructe de reorganizare a puterilor statului, accentul pe responsabilitatea individuală. Creșterea potențialului de personalitate pentru a controla, dezvolta, modelarem și remodelarem trupurile lor și viața lor, duce la o gaură de posibile viitoare, organizate în jurul tensiunii de așteptare și temeri, speranțe și temeri, oportunități și contradicții.

Rose subliniază formarea unui nou stil de Biomedicină pensamento5 în zilele noastre

Care nu se limitează la o formă de explicație. Înainte, este (sau ar trebui să fie) descris. Creierul, neurobiologia modernă, de exemplu, nu este ceea ce a fost în anii 1950; biologie nu este același din anii 1960; „gena” nu este ceea ce a fost înainte de genomii care sunt virtualizate. Un nou stil de gândire, care a luat în știință de viață modificat ca norocul de obiectele sale, că acestea apar noi proprietăți și Relații cu alte obiecte. „Vital” în corpul uman, se referă, prin urmare, la modul în care cunoașterea moleculară a fost legată de o serie de experimente tehnice care au început să intervină în viață, la nivel molecular.

Apeluri „tehnologii de optimizare” permite tehnici inovatoare să acționeze asupra vitalității prin atribuirea unui loc central în experiența și corpul fizic. Laboratorul a găsit un tip de plantă pentru formele de viață în curs de dezvoltare. În plus, idei despre sănătate și boală, crearea de noi „persoane somatice” este axat pe viitor, îmbunătățirea continuă, automaximização de viață. Se pare că schimbările epistemológica se bazează pe capacitatea de a reconstrui ceea ce ar trebui să fie un organism biologic, calcula și manipula procesele vitale, crește munca lor și de a crește rezultatele lor. Focus pe viitor este o acțiune vitală acum, de noi”tehnologii de viață”.

Apariția unor noi idei despre oameni, ceea ce ar trebui să facă și ce să aștepte

Recodifica responsabilități, drepturi și așteptări, nu numai în ceea ce privește corpul, dar mai ales în ceea ce privește propria viață. Apariția „cetățenia biologică” implică dezvoltarea diferitelor forme de subjetificação și sociabilitate, regimuri, reguli alternative de viață, transformând căile prin care indivizii sunt legați, atât intern cât și cu alții. Dacă până la mijlocul secolului XX, sănătatea a devenit valoarea societăților industriale centrale etice ale Occidentului, sosirea secolului” tehnic ” se pregătea pentru imperativ global de vitalitate, un nou regim de responsabilitate care vizează maximizarea posibilităților organismului. La nivelul tău, cel mai mic, molecular, viața devine o politică deschisă, ceea ce a dus la apariția a ceea ce Rose numește ” noua etică „somatică”.

Ceea ce este în joc, astfel, capacitatea de gestionare a vieții inovatoare, prin modul de îngrijire în sine, este legat de ideea Constituției, în sine ca o experiență ca un subiect moral activ, capabil de îmbunătățire continuă. Noi, moralitatea sunt stabilite, reflectând și repetarea imperativ de alegere, acțiuni morale menite să garanteze în” cel mai bun viitor”, un stil de viață sănătos, extinse, plăcută și fericit. Urmărirea penală a acestor noi scheme etice tolerează expertiza care trebuie să fie comună „pentru toată lumea”.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/serwe116/domains/invaloaredecumparare.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326

LĂSAȚI UN MESAJ