Câți pași trebuie dați pentru a fi activi?

530

Reglementa rutina de zi cu zi pentru a include plimbare vă permite să lupte un stil de viață sedentar și pierde în greutate, pur și simplu. Distribuiți

Activitatea fizică, câți pași ar trebui să dăm pe zi?

Cu impact redus asupra articulațiilor și beneficii incontestabile pentru sănătate, mersul pe jos este un tip de activitate fizică care se pretinde a fi o contribuție importantă la un stil de viață activ. Anabela Marques, coordonator al unității de Medicină Fizică și Reabilitare a Spitalului Lusiadas din Porto, explică de ce și ce” doză ” este recomandată drumeții pentru un stil de viață sănătos. Beneficiile de mers pe jos în mod regulat. Printre numeroasele beneficii, plimbările regulate permit reducerea greutății și a zahărului din sânge, reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului și a trigliceridelor, precum și ameliorarea stresului și reduceea șanselor de depresie, subliniază Anabela Marques.

Beneficiile nu se termină. În opinia expertului, de a merge, este, de asemenea, important pentru creșterea speranței de viață, creșterea masei osoase (efecte pozitive în lupta cu osteoporoza) și de a reduce riscul de anumite tipuri de cancer, în plus, pentru a îmbunătăți funcționarea sistemului cardiovascular. Pas cu pas, va reduce probabilitatea de a suferi de un infarct miocardic acut sau accident vascular cerebral).

Câți pași ar trebui să fie date pe zi?

Am auzit recomandările că, pentru un stil de viață sănătos, ar trebui să urmărească un singur scop – 10 mii de pași zilnic? Aflați ce este cu adevărat, nu este un indicator de încredere. Organizația Mondială a Sănătății în sine subliniază raportul de activitate fizică că obiectivele de 10 mii de pași nu reflectă intensitatea activității fizice, și, prin urmare, ar trebui să fie văzută doar ca una dintre mai multe forme de viață, fizic activ.

Anabela Marques este, de asemenea, mai ieftin în raport cu acest scop, amintindu-și că obiectivul-10 mii de pași, a apărut ca o strategie de marketing legate de primul pedometru, de origine japoneză. „Mai târziu, sa dovedit că acest principiu de 10 mii de pași nu are nici un motiv, deoarece pot fi efectuate, lent sau rapid, luând efecte complet diferite, asupra stării de sănătate a fiecăruia”, explică expertul Spitalului Lusiadas Porta. Deci, ce scop ar trebui să încerce să urmărească? Pentru a răspunde la această întrebare, Anabela Marques citează concluziile Raportului American Heart Association: „toate acțiunile pe care le oferă în timpul zilei se bazează pe o viață mai lungă.”Deci, amintiți – vă că întotdeauna că etajul – și preferați să mergeți pe jos, cu mașina sau să înlocuiți liftul pe scări-veți merge pe jos pentru un stil de viață sănătos și un stil de viață mai puțin sedentar.

Activitatea fizică pentru un stil de viață sănătos

Focalizarea pe un stil de viață sănătos ar trebui să fie la un nivel de intensitate, nu la numărul de pași parcurși. În acest sens, coordonatorul blocului de Medicină Fizică și reabilitare indică 150 de minute pe săptămână de exerciții moderate până la intense, „în funcție de vârstă, obiectivele de antrenament, și starea sistemului cardiovascular”. Sau, alternativ, sesiunile de 30 de minute într-un ritm intens de mers pe jos, de cinci ori pe săptămână, luând în considerare și vârsta, obiectivele și starea fizică.

Dacă obiectivul dvs. este de a pierde în greutate, Anabela Marquez recomandă să aprobe ore de exerciții pe zi, cu următoarele caracteristici:

– 5-10 minute de încălzire;

– 45 de minute de antrenament de bază, alternativ aerobic antrenament cu musculare clădire;

– 5-10 minute de exerciții de întindere finală.

De asemenea, rețineți că, pentru a menține un stil de viață sănătos – indiferent dacă doriți să pierdeți în greutate sau nu -, „se recomandă ca viteza de mers pe jos să meargă care crește treptat”, spune expertul. Dacă stilul de viață este sedentar, aleg o abordare progresivă în drumeții. Asigurați-vă că faceți plimbări regulate, dar începeți prin cântărire în termeni de timp și viteză, de preferință sub îndrumare. După, du – te crește treptat ritmul.

Măsuri de precauție

În ciuda impactului redus asupra plimbărilor, mersul pe jos în mod regulat poate provoca unele leziuni fizice, cum ar fi întinderea, inflamația sau sindromul de stres al tibiei mediale („canelites”), de exemplu. Pentru a evita problemele și pentru a obține beneficii maxime din plimbările zilnice, efectuați următoarele competiții:

– Alegerea pantofilor confortabili potriviți picioarelor și trecutului;

– Un fel de tinuta de condițiile meteorologice(de exemplu: purta o pălărie pentru a vă proteja de soare și de vedere la straturi, în cazul în care este rece). Întotdeauna amintiți-vă că protecția solară în orice moment al anului;

– Dacă ascultați muzică în timp ce mersul pe jos, țineți volumul suficient pentru a auzi sunete în jurul (și anticipa unele pericole ca masina trece);

– Mersul pe jos cu postura corectă: corpul din dreapta, pe bărbie, pe linie, paralel cu podeaua, și umerii relaxat – și să reziste la vizionarea telefonului în timp ce mersul pe jos, astfel încât să nu-și piardă postura corectă;


Warning: A non-numeric value encountered in /home/serwe116/domains/invaloaredecumparare.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326

LĂSAȚI UN MESAJ