15 reguli de alimentație sănătoasă

645

Adoptați comportamente alimentare care protejează organismul

Adoptarea unei alimentații sănătoase nu este sinonimă cu un fel de mâncare fără gust sau cu o zonă în ordine. Diversitatea este o regulă atunci când vine vorba de a manca sanatos, deoarece numai atunci va avea acces la toate substantele nutritive de care aveți nevoie.

Amintiți-vă că o dietă echilibrată ar trebui să fie în principal pentru carbohidrați (până la 65% din totalul caloriilor consumate) și în cantități mai mici, grăsimi și proteine (fiecare nu trebuie să depășească 35% din totalul caloriilor zilnic).

15 reguli de alimentație sănătoasă

Având în vedere acest lucru, faceți cunoștință cu 15 reguli dietetice care vă vor face mai sănătoși:

 1. Mănâncă cel puțin cinci ori pe zi. Stau multe ore fără a mânca, de obicei, da un rezultat rău. Dacă aveți mult timp în post, următoarea masă va mânca mai mult și va avea tendința de a alege o masă mai puțin sănătoasă. Obține cel mai bun broasca Lifestyle zilnic la adresa de e-mail.
 2. Începeți ziua cu un mic dejun bun. Este o masă de bază, deoarece pauza de ore lungi De Post și fornercer tu energie pentru toată ziua.
 3. Cantitatea nu este sinonimă cu calitatea. Reduce dimensiunea de porții, înghiți, deoarece există prea multe-obezitatea apare, și aceasta implică o mare varietate de boli.
 4. Preferați legumele și fructele. Sunt bogate în nutrienți necesari organismului, cum ar fi fibrele, vitaminele și mineralele, și nu dau multe calorii, deoarece sunt sărace în grăsimi și zahăr. Se recomandă utilizarea a trei până la cinci porții pe zi.

În medie, acest proces durează 20 de minute de la începerea mesei

 1. Mănâncă supa înainte de masa principală. În general, baza lor este legumele și conținutul scăzut de grăsimi.
 2. Preferați grăsimile nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline, și cele prezente în pește și fructe uscate, deoarece au proprietăți antiinflamatorii și un conținut antioxidant.

La rândul său, grăsimile saturate, care sunt în principal în cârnați și carne roșie, sunt asociate cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare și a unor tipuri de cancer.

De asemenea, foarte dăunătoare pentru sănătate sunt grăsimi vegetale vin hidrogenat sau trans, Cadouri pentru margarina, cookie-uri și prajit.

 1. Alegeți laptele subțire, în loc să fie gras sau printre acizii grași, reducând astfel aportul de grăsimi și absorbind aceeași cantitate de calciu.

Opt. Alegeți carnea albă. Curcanul și puiul au un conținut mai mic de grăsimi decât carnea roșie, cum ar fi carnea de vită. Atunci când mănâncă, elimina orice grăsime care este afișat.

 1. Bea pește, alb și albastru. Cu un conținut ridicat de acizi grași esențiali (omega-3) care scad colesterolul și sunt fundamentale pentru funcționarea creierului. Somonul, sardinele și tonul sunt o alternativă excelentă.

În general, baza lor este legumele și conținutul scăzut de grăsimi

 1. Evitați prăjiturile care sunt foarte bogate în grăsimi. Gătitul sănătos este ușor, este pur și simplu că miza pe alimente gătite, la grătar sau coapte în cuptor, fie aburit sau fiert. Nici una dintre aceste metode de gătit necesită adăugarea de grăsimi la tricot.
 2. Alegeți cereale. Pâinea, pastele, orezul și cerealele au mai multe fibre. Acest lucru face ca acestea sunt absorbite încet în organism și provoacă sațietate.
 3. Înlocuiți băuturile carbogazoase și băuturile alcoolice pentru apă, sucuri naturale sau ceai, dar asigurați-vă că nu adăugați zahăr. Deci, consumați mai puține calorii.

Amintiți-vă că zahărul, un nutrient în care băuturile bogate în gaz și cele dulci, provoacă vârfuri ridicate de glucoză din sânge și secreția de insulină crește și se transformă în grăsimi în organism.

 1. Reduce cantitatea de sare care este folosit pentru a condimenta alimente și pentru a evita ambalate, pre-fierte, foarte bogat în sodiu, precum și în grăsimi. OMS nu recomandă dacă beți mai mult de 5 g pe zi.

Sărurile sunt legate de hipertensiunea arterială și, prin urmare, de bolile cardiovasculare, în plus, cauzează retenție de lichide, astfel încât aportul său ar trebui să fie moderat.

 1. Planificați mesele în avans, dacă este posibil. Puteți, de exemplu, să faceți un meniu pentru o săptămână, astfel încât nu va fi tentant să mâncați alimente pre-gătite, de obicei puțin sănătoase.
 2. Mestecați încet toate alimentele. Astfel, îmbunătățește procesul de digestie și dă timp creierului pentru a obține informații de sațietate. În medie, acest proces durează 20 de minute de la începerea mesei.

Warning: A non-numeric value encountered in /home/serwe116/domains/invaloaredecumparare.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326

LĂSAȚI UN MESAJ